Timiş: Preşedintele Germaniei a sosit la Timişoara; el a fost întâmpinat de primarul Dominic Fritz

Preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a sosit joi seara la Timişoara, unde a fost primit de primarul Dominic Fritz, de prefectul Mihai Ritivoiu şi de liderul administraţiei timişene, Alin Nica.

Şeful statului german a depus o coroană de flori, de Ziua Eroilor, la Crucifixul din faţa Catedralei Mitropolitane, dedicat martirilor Revoluţiei de la Timişoara din Decembrie 1989 şi a schimbat câteva cuvinte cu Mitropolitul Ioan al Banatului, după care aceştia, însoţiţi de o delegaţie formată din zeci de persoane, au participat la un concert simfonic la Filarmonica Banatul.

Primarul Dominic Fritz a declarat pentru AGERPRES că este prima vizită a unui preşedinte german în Timişoara şi primul şef de stat care vine în oraşul bănăţean, după regina Beatrix a Olandei, în 2001.

Pentru mine este o recunoaştere a relaţiilor foarte profunde între spaţiul vorbitor de limbă germană şi Timişoara; noi în Timişoara avem o comunitate germană de secole, avem un teatru german, un liceu german şi o comunitate vorbitoare de limbă germană, dar în acelaşi timp este şi un semn că în acest an Timişoara e recunoscută la nivel internaţional şi un şef de stat vrea să viziteze şi Capitala Culturală Europeană. Acest lucru subliniază identitatea europeană a CCE şi sunt sigur că va transmite un semnal important‘, a afirmat Dominic Fritz.

Edilul aşteaptă un ecou amplu al vizitei preşedintelui Frank-Walter Steinmeier la Timişoara, care a venit aici cu o delegaţie importantă de parlamentari, oameni de afaceri şi presă.

‘Odată ce un şef de stat a declarat că el crede că un oraş (Timişoara – n.r.) este de importanţă europeană, din acest moment, aceasta duce şi la alte urmări şi poate şi alţi şefi de stat sau presa vor fi mai atenţi când se vorbeşte despre Timişoara. Este o investiţie în reputaţia Timişoarei, dar şi o recunoaştere pentru toţi timişorenii care au construit acest oraş frumos’, a completat Dominic Fritz.

Vineri, preşedintele Frank-Walter Steinmeier, însoţit de primarul Dominic Fritz, va face o plimbare prin centrul istoric al Timişoarei, la Liceul german ‘Nikolaus Lenau’, la Sinagoga Cetate. Ei vor vizita o expoziţie şi vor lua împreună un prânz oferit de edilul timişorean, după care Frank-Walter Steinmeier va pleca spre Berlin.

Foto: Dominic Fritz-Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles