TIMIŞ: Masca de protecţie devine obligatorie în zonele de promenadă, faleze şi centrele oraşelor

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiş a luat noi măsuri având în vedere prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

Masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice deschise, respectiv: piețe comerciale, târguri, oboare, piețe de vechituri, piețe agroalimentare, zone de așteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituții, autorități, societăți comerciale, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice și private, evenimente culturale publice și private și manifestări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, slujbe și rugăciuni colective, zonele de promenadă aglomerate și centrele pietonale ale orașelor, faleze (malurile râurilor).

Obligativitatea purtării măștii de protecție se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. Se exceptează de la aceste măsuri persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută).

Pentru piețele comerciale, târgurile, oboarele, la care accesul nu este controlat și nu se asigură distanța de minim 2 metri între standurile de vânzare și prezența în perimetru a unui număr de persoane astfel încât să se asigure distanța de 2 metri între aceste persoane, se va interzice funcționarea lor, până la încetarea stării de alertă. Regulile privind distanța între standurile de vânzare precum și între persoane se aplică piețelor agroalimentare. Clienții vor purta măști de protecție iar comercianții vor purta mănuși și măști de protecție.

În interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri. Evenimentele publice și private se vor desfășura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege cu păstrarea distanțării sociale. Operatorii economici care organizează/desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul de locuri pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

În funcție de situația epidemiologică existentă la nivelul localităților, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pot institui orice altă măsură suplimentară de siguranță, la recomandarea Direcției de Sănătatea Publică Timiș, cu respectarea normelor legale în vigoare.

FOTO: Timisoara – oras european

De același autor

Related Articles