Timiş: Consilierii locali au votat soluţia primarului Fritz pentru construirea unui nou spital municipal

Consilierii locali au votat, vineri, soluţia propusă de primarul Dominic Fritz pentru construirea unui nou spital municipal în Timişoara, cu o capacitate de până la 400 de paturi, printr-o investiţie de circa 120 de milioane de euro, o parte din bani provenind dintr-un împrumut la Banca Mondială.

Dominic Fritz a afirmat, în şedinţa extraordinară, că în acest fel condiţiile de spitalizare se vor schimba radical la Spitalul Municipal Timişoara, în urma parteneriatului pe care Primăria îl va semna cu International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale pentru construirea noului spital.

Soluţia primarului Dominic Fritz pentru situaţia Spitalului Municipal, aprobată în şedinţa Consiliului Local, prevede ca primele plăţi să fie efectuate abia după ce noul spital este construit şi dotat cu echipamente de ultimă generaţie. Astfel, se diminuează riscurile ca investiţia să fie întreruptă sau tergiversată de către constructor.

Acordul prin care IFC va furniza asistenţă municipalităţii în structurarea şi implementarea unui parteneriat public-privat va fi semnat în perioada următoare.

‘Eu cred că este singura noastră şansă să vedem un nou spital municipal în următorii 10 ani. Pentru Timişoara a venit momentul să îşi ia soarta în propriile mâini şi să nu mai aştepte după tot felul de soluţii nerealiste. Foarte mulţi timişoreni aşteaptă de ani de zile acest nou spital municipal. Nu mai avem timp să aşteptăm. Mă bucur că majoritatea consilierilor locali au înţeles urgenţa acestui spital şi au aprobat parteneriatul cu Banca Mondială’, a subliniat primarul Dominic Fritz.

Specialiştii IFC, organism internaţional în care este membru şi statul român, vor susţine primăria pentru a atrage un operator calificat din sectorul privat să proiecteze, să finanţeze, să construiască şi să întreţină noul spital din Timişoara, arată un comunicat al Biroului de presă al Primăriei Municipiului Timişoara.

Cu un număr estimat de 300 – 400 de paturi pentru internări, cabinete de specialitate, circuite medicale eficiente, aparatură de ultimă generaţie pentru investigaţii, spitalul va reuni mai multe secţii ale Spitalului Municipal, care în prezent sunt disipate în 14 locaţii din oraş. Costurile, estimate într-o previziune iniţială a IFC, se ridică la 120 de milioane de euro, dar suma finală, precum şi numărul exact al paturilor vor rezulta în urma studiilor ce vor fi realizate de către partenerii Primăriei.

Agerpres

Cele mai citite

Related Articles