Timiş: Cea mai mare parte a bugetului CJ din acest an a mers pentru serviciile de asistenţă socială

Administraţia judeţeană a cheltuit în primele nouă luni ale anului 242 de milioane de lei pentru funcţionarea aparatului, cele mai mari sume mergând spre serviciile de asistenţă socială, a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica.

Liderul CJ Timiş a explicat, că de obicei, cele mai multe plăţi pe partea de dezvoltare se fac spre finalul de an, în lunile noiembrie şi decembrie.

În prima jumătate de an, pe partea de execuţie există anumite decalaje date de sezonul de iarnă şi de aprobarea bugetului care nu este la 1 ianuarie. În partea secţiunii de funcţionare avem Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care consumă aproape două treimi din bugetul nostru de funcţionare. Pe partea de funcţionare a aparatului de specialitate a CJ avem chiar economii, iar pe partea de investiţii-dezvoltare stăm mai bine decât anul trecut, ca grad de realizare. Ne-am dori un grad de realizare a investiţiilor de 100%’, a afirmat Alin Nica.

În altă ordine de idei, consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de plen de miercuri majorarea cu 80% a devizului de lucrări pentru un tronson din drumul judeţean DJ691, dintre Timişoara şi Autostrada Vestului, prin comunele Dumbrăviţa şi Giarmata. Acest tronson se va extinde la patru benzi de circulaţie, dar administraţia judeţeană a reziliat contractul cu constructorul la începutul anului.

Noua expertiză arată că lucrările executate nu sunt de o calitate bună, urmând a-i fi imputate firmei respective. În curând, va fi lansată o nouă licitaţie pentru stabilirea unui constructor care să finalizeze lucrarea. Până acum, sunt realizate circa 20% din lucrările de şantier.

De același autor

Related Articles