#timetomove Reșița 2017

La Reșița a avut loc astăzi acțiunea Time to move–happening, organizată de Centrul de tineret Mansarda Reșița. Zeci de tineri s-au mobilizat și s-au întâlnit în Centrul civic al orașului. Acest gen de evenimente se organizează pentru ca tinerii să descopere sutele de posibilități prin care pot merge în străinătate și pot participa la un proiect internațional, pot explora Europa sau câștiga experiența de care au nevoie pentru viitorul lor.

Coordonatoarea activității tinerilor voluntari reșițeni, Daniela Lupșan a vorbit despre necesitatea organizării acestor evenimente și în Banatul Montan:

”Scopul campaniei este să informăm cât mai mulți tineri, cât mai mulți cetățeni că există programe care sunt create pentru ei, care încurajează mobilitatea tinerilor, atât în cee ace privește studiile lor, să se mute dintr-o țară în alta, obținerea unui loc de muncă. Se pune problema la nivel European că tinerii sunt cei mai vulnerabili, cei mai mulți șomeri și se încearcă conștientizarea lor că există informații și programe personalizate unde pot găsi ajutor.”

Au fost instalate în centrul orașului corturi, hamace, diferite materiale de camping, umbrele, care s-au aflat acolo între orele 16.30-18.00. De asemenea au avut loc exerciții și mișcări de teatru nonverbal, prin care s-a dorit atragerea atenției cetățenilor, a tinerilor în special, asupra a ceea ce înseamnă “happeningul”.