Legea Muntelui aduce numai beneficii fermierilor din Caraş-Severin, spune consilierul personal al ministrului agriculturii pe problemele cu zona montană, Tiberiu Ştef, prezent în judeţ.

Atât agricultorii, dar mai ales crescătorii de animale ar putea beneficia de o serie de facilităţi fiscale, dacă se asociază în cooperative agricole, a precizat acesta pentru Radio Reşiţa:

Din 2021 întregul program de dezvoltare rurală la nivel european se va schimba, iar fermierii români vor fi obligaţi să se organizeze sub aspect economic. Oamenii trebuie să înţeleagă că, nu este vorba de vechile CAP-uri, dar fără o formă economică în care aceştia să muncească şi să îşi valorifice împreună produsele le va fi foarte greu să facă faţă la concurenţa de pe piaţă. Ministerul agriculturii face eforturi în acest sens, ba chiar finanţează şi un program care oferă constituirea şi funcţionarea unor astfel forme de asociere pentru grupurile de producători, a mai spus Tiberiu Ştef.

Amintim că, o delegaţie a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale s-a aflat în Caraş-Severin pentru a prezenta fermierilor oportunităţile implementării programelor şi măsurilor aferente propuse de Legea Muntelui.