The Guardian a inclus Băile Herculane printre cele mai bune zece destinații de vacanță wellness și spa din estul Europei.

Românii sunt cei care au pus apele dătătoare de viaţă de la Băile Herculane pe hartă. Cele 15 izvoare termale, numite după zeităţi, inclusiv Diana şi Neptun, au fost iubite şi de Habsburgi, care le-au adăugat splendide căsuţe rococo.

Sovieticii adorau şi ei apele bogate în sulf şi au adăugat blocuri uriaşe din ciment, care în prezent acoperă mare parte din capacitatea de cazare a staţiunii”, scrie The Guardian.

„Boli neurologice, ale coloanei vertebrale, inflamatorii pot fi tratate cu ajutorul terapiei cu ozon, magnetoterapiei, al băilor din plante”, mai adaugă publicația britanică.

Același articol recomandă alte nouă destinații din Europa de est care oferă tratamente de calitate la prețuri reduse față de cele practicate în vestul continentului.

Acestea sunt stațiunile balneoclimaterice Cieplice din Polonia, Karlova Studánka din Cehia, Sanatoriul Ozerny din Belarus, Truskavets din Ucraina, Bükfürdő din Ungaria, Banjisht din Macedonia de Nord, Spa Dudince din Slovacia, Istarske Toplice din Croația și Atomska Banja din Serbia.