Termen nou pentru „simfonia lichidă” din Reșița

Autoritățile din Reșița au înaintat un nou termen pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a fântânii cinetice din centrul orașului. Proiectul trebuia încheiat la mijlocul acestei luni, însă fântâna va fi funcțională abia din iulie, spune primarul Ioan Popa.

„Nu s-a putut lucra în perioada rece, pentru că vorbim de hidroizolații care se aplică la anumite temperaturi. Ambele cuve sunt hidroizolate. Noi am vrut să facem fântâna asta astfel încât în următorii 30 de ani să nu mai intervină nimeni aici. Prima intervenție pe care am făcut-o la fântână a fost în 2017 și am schimbat toate mecanismele subterane – țevi, pompe, transfer de apă, rămânând ca această chiuvetă a fântânii să fie tratată acum. O vom finaliza în curând, astfel încât vara aceasta să se bucure lumea de ea”.

Edilul Ioan Popa nu renunță nici la proiectul lansat în urmă cu câțiva ani, prin care fântâna va oferi un spectacol de muzică și lumină.

„Am adus și proiectanți de la Timișoara, pe partea de iluminat și sunet. Sper să găsim îngăduință la oamenii de artă din Reșița și să ne lase seara, așa cum am propus acum patru ani, să avem un spectacol de muzică, lumină și apă, între orele 21.00 – 21.30, timp de 20 de minute. Evident, cu muzică simfonică, căci nu vorbim aici de manele sau alte genuri”.

Zilele trecute au fost făcute probe de rezistență a celor două cuve ale fântânii, așa că lucrările se află pe ultima sută de metri.

De același autor

Related Articles