Tensiuni și nemulțumiri în Consiliul Județean Caraș-Severin

Consilierii județeni din Caraș-Severin au votat luni, bugetul județului și au aprobat mai multe amendamente aduse la utilizarea excedentului bugetar de anul trecut. Ședința s-a încheiat tensionat, tot din cauza banilor.

Punctul culminant a fost proiectul privind repartizarea către Primării a sumei de 36,8 milioane de lei, corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit, reprezentând fond la dispoziția Consiliului Județean. Președintele Romeo Dunca a citit amendamentul făcut de consilierul PSD, Ioan Crina. Pentru că nu a fost de acord cu repartizarea sumelor, Dunca a părăsit ședința, dar proiectul a fost votat și aprobat.

„Reșița a primit 1,65 milioane de lei, Caransebeș 2,5 milioane, Oțelu Roșu și Bocșa, câte 2,45 milioane, Moldova Nouă și Băile Herculane, câte 250 de mii de lei, Oravița 450 de mii, iar Primăriei Anina i-au fost alocați 879 de mii de lei”.

După încheierea ședinței, liderul grupului PNL din Consiliul Județean, Mircea Teodorescu a declarat că proiectul de hotărâre va fi atacat în contencios administrativ.

„Inițial onest și corect întocmit, proiectul a fost amendat de către dl. consilier Crina și grupul PSD, într-un mod complet neloial, care nu ține cont nici măcar de criteriile enunțate de inițiatorul proiectului (nr vicepreședintele Marius Isac). Din nou, diferențele sunt colosale în alocări. O să contestăm în contencios administrativ, să cerem și suspendarea aplicării actului administrativ a acestui proiect de hotărâre”.

La ședință au asistat mai mulți primari din județ care au făcut comentarii în funcție de modul în care s-a făcut repartizarea.

Cele mai citite

Related Articles