Temperaturile scad şi se întorc ninsorile

Thermometer in snow

Până la sfârşitul săptămânii frigul va cuprinde toate regiunile, iar temperaturile vor fi chiar mai mici decât ar fi normal pentru această dată. Procesul de răcire a vremii va continua până în prima jumătate a weekendului, aşa că maximele se vor situa sub 0 grade Celsius în aproape toată ţara. Şi nopţile vor deveni geroase în centrul şi în nordul teritoriului.

În Banat, vineri, fulguieli vor fi doar pe suprafeţe foarte mici, dar sâmbătă va ninge în regiunile centrale, vestice, nordice şi în cele montane. Duminică, ninsori se vor semnala aproape peste tot, iar vânt alert va fi zona montană şi prin vest.

În data de 8 ianuarie, vremea se va încălzi uşor, iar până la finalul lunii ianuarie valorile termice diurne se vor menţine peste pragul de îngheţ. Temperaturile minime vor fi în scădere, de la o medie de 1 grad în prima zi, până în jurul a -8 grade în dimineaţa zilei de 5 ianuarie. După această dată, valorile termice nocturne vor creşte uşor, iar media lor se va situa în general între -6 şi -4 grade. Vor fi condiţii pentru precipitaţii, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mixte în primele zile, apoi mai ales sub formă de ninsoare.