Telefonul te trimite la răcoare

minori-infractori

Un tânăr de 15 ani din Hunedoara riscă să facă închisoare după ce a tâlhărit patru persoane. Hunedoreanul a făcut o fixaţie pe telefoanele mobile ale victimelor. Cea mai recentă tâlhărie a fost comisă ieri, în amiaza mare. De această dată agresorul a pus ochii pe un elev de 12 ani, care se întorcea de la şcoală. „Minorul a fost acostat de un tânăr necunoscut, care i-a cerut bani, iar de frică i-a dat acestuia suma de un leu şi treizeci de bani. Tânărul necunoscut, nemulțumit de suma de bani primită, i-a sustras un telefon mobil din buzunar, după care l-a lovit cu pumnul în față şi a fugit”, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.
Faţă de minorul în vârstă de 15 ani, suspect de comiterea faptei, s-a luat măsura reţinerii pe o durată de 24 ore, şi a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Poliţiei Municipiului Deva, urmând a fi prezentat magistraţilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, cu propunere de arestare preventivă.
În urma cercetărilor, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au stabilit că în vara anului trecut, minorul a mai săvârşit, pe raza municipiului Hunedoara, pe timp de noapte, trei fapte similare. În cazul a două dintre infracţiuni, minorul a urmărit victimele, ambele femei, iar prin folosirea unui spray lacrimogen, le-a deposedat pe acestea de telefoanele mobile. În cea de-a treia situaţie, minorul a urmărit victima, a lovit-o în zona capului cu o bâtă, după care i-a sustras telefonul mobil.
Faţă de aceste fapte, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale urmează a extinde cercetările, care vor continua în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a minorului.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles