[FOTO] Taxa pe nimic valabilă în Caraş-Severin

bigar 1

A fost introdusă taxă de vizitare pentru a nu vedea nimic, însă amenajările lasă de dorit.

Se întâmplă în Caraş-Severin pe raza Parcului Național Cheile Nerei-Beuşniţa, mai exact la popasul turistic de la Paralela 45, unde administraţia ariei protejate a impus o taxă de 5 lei de persoană pentru vizitarea obiectivelor naturale de la Cascada Bigăr, care din cauza secetei prelungite din această vara şi-a schimbat în totalitate relieful. La începutul sezonului estival administrația parcului a promis o serie de investiţii şi de reamenajare în zonele de interes din perimetrul ariei protejate, lucrări care până în prezent nu au mai fost realizate. Vasile Constantin, directorul parcului spunea că vor fi amenajate pentru vizitatori o scară cu acces direct din şosea până la cascadă pentru vizionarea de aproape a acesteia, iar pasarela care asigură accesul turiştilor la izbuc spre grotă va fi consolidată. De-asemenea nici grupurile sanitare şi nici foişorul având ca destinaţie informarea turistică nu au fost finalizate.

Apelată telefonic, de redacţia postului Radio România Reşiţa, administraţia parcului nu a putut fi contactată.

Obiectivele naturale sunt vizitate zilnic, în perioada sezonului estival, de sute de turiști din România şi Europa, cărora după mii de kilometri parcurşi li se percep şi taxe de vizitare pentru a nu vedea practic, mare lucru, au precizat unii dintre aceştia.

Vă reamintim că, popasul turistic de la Paralela 45 din Caraş-Severin se află pe drumul care leagă oraşul Anina de comuna Bozovici, iar Cascada Bigăr a fost declarată cea mai frumoasă cădere de apă din lume, ocupând primul loc în clasamentul “8 cascade unice în lume” realizat de către The World Geography. (Hardy Cvoica)

1 COMENTARIU

Comments are closed.

De același autor

Related Articles