[FOTO] Târnova, vicecampioană naţională!

Peste 130 de elevi de gimnaziu și liceu au participat la Deva, la faza națională a concursului cercurilor tehnico-aplicative din școli situate în 20 de județe de pe întreg cuprinsul țării. Echipajul Școlii Gimnaziale Târnova din Caraș-Severin s-a clasat pe un merituos loc doi.

Echipele mixte s-au întrecut în două probe practice constând în transportul unei victime pe o targă pe o distanță de 50 de metri și parcurgerea unui traseu sinuos cu masca cu vederea obturată pe figură. Concurentul se deplasează și orientează după recomandările și coordonarea realizate de un coechipier. Cea de-a treia probă constă într-un test grilă ce conține întrebări cu tematică din domeniul prevenirii situațiilor de urgență.

Coordonatorul echipei, profesorul Florin Schinteie, se simte mândru de performanţa elevilor săi.

Cea mai bună echipă de liceeni a fost desemnată, după 3 zile de concurs, cea a Liceului Teoretic „Racoviță” din Galați, pe locul doi a Colegiului Național „George Coșbuc” din Motru Gorj, iar pe locul 3 a Colegiului Tehnic Energetic din Cluj.

          Între elevii de gimnaziu s-au remarcat echipele Școlii Gimnaziale nr.3 Galați (locul I), Școlii Gimnaziale Târnova Caraș – Severin (locul II), Colegiului Național George Coșbuc Motru Gorj (locul III).

În cele 3 zile petrecute în județul Hunedoara elevii au avut ocazia să viziteze obiectivele turistice din zonă și au participat la poalele Dealului Uroi la un foc de tabară impresionant.

Competiţia naţională „Cu viața mea apăr viața” a fost organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

De același autor

Related Articles