Tarife mai mari la apă și canalizare în Caraș-Severin

S.C AQUACARAȘ S.A., compania delegată pentru furnizarea serviciilor de apă potabilă și canalizare în Caraș-Severin, modifică tarifele practicate pentru aceste servicii.

Noul tarif pentru furnizarea apei va fi de 6,95 lei/mc (7,58 lei/mc cu TVA 9%), iar tariful pentru serviciile de canalizare – 4,50 lei/mc (4,90 lei/mc cu TVA 9%). Noile tarife intră în vigoare începând cu data de 07 iunie 2023.

Actualizate ca urmare a creșterii continue a inflației, aceste noi tarife reflectă majorarea prețurilor la electricitate, combustibili și alte materiale și materii prime, elemente cu impact semnificativ asupra costurilor operaționale ale companiei.

Decizia de majorare a tarifelor pentru apa potabilă și serviciile de canalizare a fost luată în conformitate cu planul anual de tarifare, care a fost supus analizei și aprobării acționarilor societății și autorităților de reglementare competente (ANRSC).

Considerăm deloc lipsit de relevanță faptul că AQUACARAȘ S.A. este ultima companie de apă și canal din țară care a recurs la majorarea tarifelor. Înainte de această ajustare tarifară, societatea avea unul dintre cele mai mici tarife practicate la nivelul țării, ocupând din acest punct de vedere locul 44 din 47 de companii de apă și canal. După intrarea în vigoare a noilor tarife, AQUACARAȘ ocupă locul 22, situându-se astfel la mijlocul clasamentului național.

Dorim să asigurăm cetățenii județului Caraș-Severin că AQUACARAȘ continuă să mențină tarifele practicate cât mai jos posibil. Conducerea societății a ținut cont de puterea de cumpărare scăzută la nivelul județului Caraș-Severin față de alte zone din țară. Totodată, AQUACARAȘ S.A. este dedicată furnizării de servicii de calitate și va continua să investească în retehnologizare și modernizarea infrastructurii, propunându-și să asigure un mediu sănătos și sigur pentru locuitorii din Caraș-Severin”, transmite Aquacaraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles