Târg de primăvară deschis la Oraviţa! Ministrul Agriculturii Petre Daea şi-a anunţat prezenţa duminică la Răcăşdia

[UPDATE] Primăvara readuce tradiţia târgurilor agricole în Valea Caraşului.

Vineri, 29 martie, pe platoul din faţa gării din Oraviţa, s-a deschis una dintre cele mai mari pieţe de profil din judeţ. Atmosfera din prima zi a evenimentului a conturat-o pentru Radio Reşiţa Pavel Nefir – adjunctul Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin:

Pavel Nefir a mai spus că, evenimentul reuneşte agricultori, crescători de păsări, apicultori, producători şi meşteşugari din Banat, dar şi operatori economici, de la care gospodarii îşi pot cumpăra cele necesare pentru demararea campaniei agricole de primăvară. Ediţia de anul acesta se desfăşoară sub stricta supraveghere a inspectorilor sanitar-veterinari.

***

Respectând tradiţia, ultimul sfârşit de săptămână al lunii martie este rezervat târgurilor mari de primăvară din Valea Caraşului. Ediţia cu numărul 39 de anul acesta va reuni la Răcăşdia agricultori, apicultori, producători şi meşteşugari din Valea Caraşului, dar şi operatori economici, de la care gospodarii îşi vor putea cumpăra cele necesare pentru demararea campaniei agricole de primăvară, a transmis pentru Radio Reşiţa Liviu Munteanu – purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin.

Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Răcăşdia şi Asociaţia Crescătorilor de Vaci din localitate în parteneriat cu Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin şi se va desfăşura sub stricta supraveghere a inspectorilor sanitar-veterinari.

Un eveniment similar se va consuma vineri, 29 şi sâmbătă, 30 martie şi la Oraviţa.

Crescătorii de animale nu au primit autorizaţia Direcţiei Sanitar-Veterinare Caraş-Severin la târgurile de primăvară de la Oraviţa şi Răcăşdia. Conform directorului DSVSA, Nicolae Crista, la cele două târguri care se vor desfăşura în acest sfârşit de săptămână în Valea Caraşului vor avea acces doar producătorii şi comercianţii de unelte şi utilaje agricole, ierbicide, pesticide şi seminţe.

Primarul comunei cărăşene Răcăşdia, Mirco Lechici, a declarat pentru Radio Reşiţa că deşi nu a fost autorizată prezenţa în oboare a animalelor domestice, crescătorii de păsări vor prezenta o amplă expoziţie de înaripate.

La evenimente sunt aşteptate personalităţi locale, judeţene şi din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, au spus organizatorii.

Cele mai citite

Related Articles