Târgul de Florii este deschis la Reșița

Producătorii de flori şi de produse tradiţionale din Banatul de Munte şi-au dat întâlnire în Târgul de Florii din Reşiţa.

Până în 4 mai, reşiţenii sunt așteptați la Târgul de Florii, alături de producătorii de flori, meşteşugari şi producători de produse montane de casă.

În opinia reşiţenilor care au trecut prin Parcul Tricolorului în primele zile ale evenimentului, oferta nu a fost una foarte bogată, iar preţurile destul de piperate, spun unii dintre cumpărători care totuşi speră să vină mai mulţi producători şi să scadă preţurile:

„Am venit să ne uităm deocamdată, dar oferta e piperată şi țin la prețuri acuma pentru că fiecare a investit şi vrea să câștige așa că poate o fi mai ieftin în zilele viitoare. Sunt interesată să îmi iau mușcate dar nu acuma pentru că cele normale sunt cu doisprezece, iar agăţătoarele cu treizeci și cinci. Nu ne putem permite”.

Sunt cam puține flori, sperăm ca în cursul zilelor următoare să vină mai multă lume și să fie fluctuații mai mari de cumpărători. Târgul așa e bun, dar ar trebui să fie mai mult mai mulți producători„.

Producătorii de flori din Caraş-Severin, dar şi cei veniţi din alte judeţe ale ţării speră ca măcar în duminica Floriilor şi în ajun de Sfintele Paşti să îşi poată desface marfa aşa cum se cuvine pentru că în opinia lor au o gamă variată de specii de flori pentru toate buzunarele:

Avem tot felul de flori: mușcate, petunii, la ghivece la prețuri de producător. O mușcată este 25 de lei, petunia tot 25 de lei la ghiveci mare, cele mici le avem la 3 lei. Avem toate sortimentele şi de grădină și agățătoare şi pentru un cadou frumos de Florii sau de Paşti„.

Reşiţenii care şi-au făcut drum prin Parcul Tricolorului şi nu sunt amatori de flori au fost încântaţi de prezenţa producătorilor cu o gamă largă de produse montane de casă din Cornereva, singurii la datorie în căsuţele închiriate de la Primăria Reşiţa pentru întreaga perioadă a târgului:

Am cumpărat o jumătate de răchie altceva nu m-a interesat. Produse tradiționale iau săptămâna viitoare că e post acuma„.

Produse sunt destule şi sunt bune mai ales cele din zona Cornerevei sau de la Fârliug. Mai iau şi eu caş, urdă, dar la afumături nu mă prea bag. Mai mult mă plimb să văd ce se mai vinde„.

Târgul de Florii din Reşiţa este deschis vizitatorilor de pretutindeni, zilnic între orele 10.00 şi 19.00 până înainte de sărbătoarea Sfintelor Paşti. 

***

Ştirea iniţială:

O nouă ediţie a Târgului de flori de Florii este deschisă la Reşiţa în Parcul Tricolorului în perioada 25 aprilie – 4 mai, a precizat pentru Radio Reşiţa directorul Societăţii Pieţe, Dorin Bistrian:

Având în vedere apropiatele sărbători pascale şi a tradiţiilor care ţin de acestea organizăm târgul de Florii în Parcul Tricolorului din cartierul Lunca Bârzavei.

Avem producători şi comercianţi de flori din judeţ şi din Reşiţa, producători de produse tradiţionale şi comercianţi de produse artizanale, dar şi dulciuri, vin fiert, popcorn şi îngheţată. De asemenea avem pregătite o serie de surprize pentru copii pentru că se vor instala locuri de joacă în această perioadă„.

Târgul va fi deschis în fiecare zi între orele 10.00 şi 19.00.

Cele mai citite

Related Articles