Tăierile progresive, subiect de dispută la Reşiţa

excursie-pe-traseul1

În urma unei sesizări primite la redacţie cum că pădurea de pe dealul care împrejmuieşte cartierul Minda din Reşiţa ar fi prădată de tăietorii de lemn „cu ordin să taie tot”, ne-am înteresat la Direcţia silvică a judeţului Caraş-Severin şi am aflat cum stau, în fapt, lucrurile în zona menţionată de reclamant a fi un adevărat rai, cu specii de păsări şi jivine.

Am dat curs sesizării formulate şi ne-am interesat la Direcţia silvică a judeţului Caraş-Severin. Despre situaţia din zona menţionată purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihai Bona a spus că, în intervalul 30 martie  – 30 aprilie 2014, în perimetrul vizat, în suprafaţă de 3,1 hectare Ocolul silvic Reşiţa execută lucrări de exploatare prevăzute în amenajamentul silvic efectuând tăieri progresive în volum brut de 369 de metri cubi.  Masa lemnoasă din zona respectivă a fost contractată de un agent economic privat, a fost eşalonată la tăiere şi autorizată a fi extrasă până la sfârşitul acestei luni.

Ocolul silvic aplică tratamentul tăierilor progresive deoarece arboretul matur are vârsta exploatabilităţii, promovând în acest sens regenerarea pădurii. Mihai Bona atrage atenţia reşiţenilor că nu sunt prevăzute lucrări de defrişare masivă a întregului versant ci, se aplică strict tratamentul specialiştilor privind lucrările prevăzute în amenajamentul silvic.

Află aici, răspunsul la sesizare al purtătorului de cuvânt al Direcţiei silvice Caraş-Severin, Mihai Bona:

(Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles