Sute de buşteni tăiaţi ilegal din munţii Banatului

Peste 300 de mc de lemn au fost confiscaţi de poliţiştii cărăşeni de la două societăţi comerciale înregistrate în județul Timiș. Materialul lemnos pentru care nu existau documente, a fost descoperit pe raza comunei Teregova. Controlul a fost efectuat de lucrătorii Serviciului de Ordine Publică din Inspectoratul Judeţean de Poliţie, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Caraş-Severin. Au fost aplicate şi două sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6000 de lei, spune şeful Serviciului de Ordine Publică, comisar şef Gheorghe Obişteoiu.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că cele două societăţi comerciale deţin cantitatea de 304,23 mc lemn de foc fără documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor cu privire la legalitatea provenienţei acestuia. Au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în conformitate cu Legea Nr. 171/2010, în valoare totală de 6000 lei. Totodată, s-a dispus măsura confiscării faptice a cantităţii de 304,23 mc lemn de foc”.

Polițiștii cărășeni sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, vor desfășura și în perioada următoare acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii infracționalității în domeniul silvic.

(Sebastian Dragomir)