[UPDATE] Suspiciune de fraudă la un concurs organizat de Primăria Caransebeș

Ofițerii de Poliție Judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție au descins astăzi în sediul primăriei municipiului Caransebeș.

UPDATE

La ora descinderii celor 5 ofițeri era în plină desfășurare proba scrisă a concursului de ocupare a postului de director la Serviciul Public Piața Gugulanilor. La concurs s-au înscris doi candidați, Luminița Verdeș, actuala șefă a Serviciului Piața Gugulanilor și Pavel Juca, angajat în cadrul primăriei Caransebeș.

De asemenea se desfășura și concursul de ocupare a postului de director al Clubului Sportiv Municipal, înscris fiind un singur candidat, Mihai Minea.

În urma unor suspiciuni de fraudare a concursului, ofițerii au solicitat tuturor celor prezenți în sală întreruperea oricărei activități, să pună la vedere telefoanele mobile și au anunțat că respectivul concurs nu va mai avea loc. Candidații au fost percheziționați, iar conform unor surse, asupra unuia dintre ei au fost găsite răspunsurile la întrebările din concurs.

Primarul municipiului, Felix Borcean, însoțit de doi ofițeri, a plecat la Parchet pentru declarații, având calitatea de martor.

În jurul orei 14.30, au părăsit sediul primăriei Caransebeș însoțiți de ofițerii DGA, Paula Turcaș, angajată a aparatului administrativ, membri, secretarul comisiei de examinare și candidații. Toți au fost conduși la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș.

Persoana desemnată inițial ca președinte al comisiei de concurs, Ion Gheorghe Ștefan, șeful Serviciului Public De Întreținere și Reabilitare s-a prezentat în această dimineață la Serviciul De Urgență al Spitalului Municipal Caransebeș, fapt pentru care a fost înlocuit în comisie de Manuela Dragomir, șefa Serviciului de Asistență Socială.

La această oră ancheta este în plină desfășurare.


Aici trebuia să se organizeze astăzi, proba scrisă a concursului pentru ocuparea postului de director al Serviciului Public Piața Gugulanilor, la care s-au înscris două persoane. Există suspiciunea de fraudare a examenului.

Acțiunea este coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș.

Mai multe persoane au fost conduse la audieri, printre care participanții la concurs și membri din comisia de examinare.

Carmen Senco