Populaţia Reşiţei este în continuă scădere, iar cifrele sunt grăitoare.

Reșița riscă să dispară de pe hartă. Dacă în 2014 s-au înregistrat 960 de naşteri, anul trecut acestea au fost cu 14 mai puţine, respectiv 946. În schimb decesele s-au înmulţit: 1.170 anul trecut faţă de numai 1.038 în 2014. Totodată tinerii au hotărât să-şi legalizeze relaţiile în număr mai mare: 460 de căsătorii s-au înregistrat anul trecut faţă de 442 câte au fost în 2014. Şi se pare că familiile se înţeleg mai bine, pentru că au fost consemnate la primăria municipiului doar 18 cazuri de divorţ, faţă de 20 cu un an înainte.

Aceste cifre sunt în concordanţă cu cele naţionale, care arată că populaţia României în ansmblu este în scădere, parte din cauza naşterilor mai puţine, a deceselor în creştere, dar şi a migraţiei cetăţenilor în alte ţări. Ultimele estimări arată că în ţara noastră, în 2030 vor fi mai puţin de 20 de milioane de locuitori, aşa cum erau cu mai bine de 200 de ani în urmă.

2 COMENTARII

  1. Ce e cu titlurile astea? Ați ajuns ca Libertetea sau CanCan?

    Dacă nu cumva vreți să scădeți și mai mult vizitatorii și audiența, v-aș sfătui să începeți să scrieți articole mai seriose. De asemenea, puțină grijă la virgule și la spațiere nu ar strica.

    • Vă mulţumim că ne citiţi cu atâta atenţie. Scaparile sunt inerente atunci când eşti presat de timp.

Comments are closed.