Subprefectul de Timiș, Sorin Ionescu: Simbolurile naţionale trebuie respectate!

Subprefectul de Timiş, Sorin Ionescu, a declarat, luni, că simbolurile naţionale trebuie respectate, subliniind că steagurile tricolore din Timişoara sunt în stare avansată de degradare.

Primarul Dominic Fritz a replicat, susţinând că anul acesta au fost montate pe stâlpii de iluminat public şi în intersecţii peste 700 de steaguri de dimensiuni diferite.

Simbolurile naţionale trebuie respectate. Steaguri tricolore aflate în stare avansată de degradare flutură pe străzile Timişoarei, cu doar două zile înainte de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României. Fac un apel ferm către administraţia publică a municipiului Timişoara, condusă de primarul Dominic Fritz, să identifice şi să înlocuiască cu prioritate toate drapelele naţionale degradate, aflate în spaţiul public, cu unele care fac cinste patriei şi oraşului nostru. Este o ruşine ca drapele rupte să fie menţinute pe străzile oraşului, cu atât mai mult cu cât peste două zile este Ziua Naţională. Ar fi cazul să nu mai număraţi beculeţele aprinse, în semn de mare realizare, sau să trimiteţi pe teren subalterni care să numere steagurile, precum Ghiţă Pristanda‘, a transmis subprefectul Sorin Ionescu.

Primarul Dominic Fritz a declarat, pentru AGERPRES, că anul acesta au fost montate 700 de steaguri de dimensiuni mai mici pe stâlpii de iluminat din oraş şi că au fost achiziţionate şi şase drapele noi de dimensiuni mari cu care sunt schimbate cele învechite, de pe catargele din intersecţii.

Montarea noilor drapele a început luni dimineaţa şi se va finaliza înainte de Ziua Naţională a României. Pe lângă drapelele şi steagurile tricolore, pe stâlpi au fost montate şi steaguri ale Uniunii Europene şi, în premieră, şi 100 de steaguri cu emblema Capitalei Europene a Culturii‘, a explicat Dominic Fritz. 

Sursa foto: Sorin Ionescu/Facebook

De același autor

Related Articles