Studenţii au intrat în grevă de avertisment

greva studenti - realitatea.net
Studenţi din mai multe centre universitare din ţară au intrat astăzi în grevă japoneză. Aceştia poartă banderole albe în semn de protest că nu le sunt respectate drepturile şi solicită schimbarea Legii Educaţiei.
Studenţii cer ca părerea lor să conteze mai mult în procesul de alegere a rectorilor, mai multe facilităţi pentru studenţii cu dizabilităţi, creşterea valorii burselor sociale – care în prezent nu acoperă cheltuielile minime de cazare şi masă şi să fie consultaţi în aspecte ce ţin de modul în care sunt alese materiile care le sunt predate – multe cursuri nemaifiind în concordanţă cu realitatea actuală, investiţii în servicii studenţeşti. Dacă până în 2011 studenţii aveau un sfert din voturile în alegerile pentru rectori, acum procentul variază între 3% şi 20%, în funcţie de universitate.
Greva este una de avertisment, dar dacă după sărbători nu vom primi niciun răspuns vom ieşi în stradă, a declarat Cristi Popescu, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Studenții de la Universitatea de Vest şi Universitatea Politehnica din Timişoara s-au alăturat acestui demers, după cum susține Carina Românu, ofiţerul de presă al Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara:

Şi studenţii de la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa sunt de acord cu solicitările, însă se vor alătura protestelor după vacanţa de Paşti.

Sursa foto: realitatea.net
(Mirabela Afronie)

De același autor

Related Articles