Străzile Aradului sunt invadate de gunoaie, iar oraşul riscă să se transforme într-un focar de infecţie!

Ministrul mediului, vicepremierul Graţiela Gavrilescu, va trimite, săptămâna viitoare, la Arad, Corpul său de control şi Garda Naţională de Mediu, pentru a stabili cine este responsabil pentru criza gunoaielor care afectează oraşul de o săptămână.

Ea a făcut precizarea după ce s-a întâlnit, ieri, cu autorităţile locale, afirmând că responsabilii pentru această situaţie trebuie să plătească. Potrivit corespondentului nostru, Ioan Suciu, străzile Aradului sunt invadate de gunoaie, iar oraşul riscă să se transforme într-un focar de infecţie.

Criza este generată de faptul că municipalitatea a încheiat un contract cu un nou operator de colectare a deşeurilor, iar firma respectivă nu are destule utilaje pentru a salubriza întreaga zonă pentru care s-a angajat.

Graţiela Gavrilescu: “Cred că este o iresponsabilitate şi a firmei, care ştia exact ce şi-a asumat atunci când a încheiat contractul. De săptămâna viitoare, şi în localităţile judeţelor respective RETIM-ul va intra în procedură de control, cum va intra, de altfel, de luni, când voi semna ordinul de ministru, şi ADI-ul Arad în control, pentru că voi da ordin de ministru la Corpul de control al ministrului mediului şi Garda Naţională de Mediu, să vină în control la ADI, ca să vedem cum şi-au îndeplinit conform legii, pe tot ce înseamnă norme de mediu, coordonarea în vederea încheierii contractului de salubrizare, operare, colectare şi transport”.

Sursă: Rador

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles