„Strângeri de mâini” în pragul aniversării a 25 de ani de înfrăţire Arad-Gyula

O delegaţie a Municipiului Arad a participat la Gyula (Ungaria) la tradiţionalul eveniment „Strângeri de mâini – Kézfogások” al oraşelor înfrăţite Gyula-Arad.

Delegaţia arădeană a fost condusă de domnul viceprimar Levente Bognár, însoţit de consilierii Bogdan-Vlad Boca, Adina Dumitrean, Antoanela Naaji, respectiv Roxana Tabuia. Din delegaţie au mai făcut parte reprezentanţii serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Arad, directorii instituţiilor de cultură din Arad, reprezentanţii Centrului Municipal de Cultură Arad, membri ai diferitelor organizaţii non-guvernamentale, care joacă un rol deosebit în menţinerea relaţiilor de colaborare între cele două oraşe.

În sala festivă a Primăriei oraşului Gyula, oaspeţii din Arad au fost întâmpinaţi de viceprimarul oraşului vecin, domnul Kónya István care în cuvântul de deschidere a subliniat reuşitele colaborării la 24 de ani de la înfrăţire. În cadrul discuţiilor care au urmat s-a trecut în revistă proiectele realizate în acest an şi s-au conturat principalele direcţii ale anului 2019.

„Colaborările, proiectele şi munca depusă în comun au creat legături reale şi vii între cetăţenii celor două oraşe. Dorim să ducem mai departe această moştenire, pentru a putea sărbători aşa cum se cuvine cei 25 de ani de prietenie între Arad şi Gyula” – a precizat viceprimarul Aradului, Levente Bognár, reamintind celor prezenţi faptul că peste o lună, mai exact în 7 decembrie, Aradul va fi gazda următoarei etape a acţiunii „Strângeri de mâini”.

(Ada Botezan)