Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Imigrări din Caraş – Severin au depistat cu şedere ilegală, un bărbat și o femeie, cetățeni străini, din Albania și Republica Moldova, care nu au părăsit ţara la expirarea perioadei legale de şedere. Bărbatul a primit decizie de returnare prin care este obligat să părăsească România în termen de 15 zile, iar femeia a fost îndrumată să-și reglementeze dreptul de ședere în scop de reîntregirea familiei cu un cetățean român. De asemenea, au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare totală de 1600 lei, iar cetățeanul albanez a primit și interdicția de a mai intra în țara pe o perioadă de 3 luni. 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Caraş – Severin, au desfăşurat, în perioada 14 – 17 decembrie 2019, acţiuni proprii și în cooperare cu Serviciul Județean de Poliție Transporturi Caraș-Severin, pe linia prevenirii şi combaterii şederii și muncii ilegale a cetăţenilor străini pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor au fost depistați cu ședere ilegală,  2 cetățeni străini, un bărbat și o femeie, în vârstă de 29, respectiv 30 de ani, din Albania și Republica Moldova, care nu au părăsit teritoriul României la expirarea dreptului legal de ședere.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii  au constatat faptul că străinii au intrat legal în România, însă, la expirarea perioadei legale de ședere, nu au părăsit teritoriul ţării noastre și  nici nu au efectuat demersuri pentru reglementarea dreptului de ședere.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele cetățeanul albanez o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 15 zile, și interdicția de a mai intra pe teritoriul României pe o perioadă de 3 luni.

Tânăra din Moldova, întrucât este membru de familie al unui cetățean român, a fost îndrumată să se prezinte la sediul biroului cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de ședere în scop de reîntregirea familie.

Polițiștii de imigrări au aplicat străinilor sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 1600 lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.