4 direcţii strategice propune ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, în modificările aduse Codului Silvic.

Aflat astăzi în Caraş-Severin, ministrul a explicat, într-o conferinţă de presă, că aceste schimbări vizează în primul rând stoparea defrişărilor excesive şi ilegale din România.

Aceste 4 mari modificări se referă la avizele de însoţire a transporturilor lemnoase, care vor fi eliberate de administratorii pădurilor şi nu de cei care le exploatează, la asigurarea pazei gratuite a pădurilor micilor proprietari pentru a se elimina furturile, la responsabilizarea personalului din silvicultură şi nu în ultimul rând la sprijinirea agenţilor economici din industria prelucrătoare, astfel încât România să exporte mai mult produse finite decât buşteni şi cherestea, cum se întâmplă în prezent.

Ministrul Lucia Varga a mai precizat că prin aplicarea acestor modificări, ţara noastra va cunoaşte o adevărată  dezvoltare durabilă.

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură Lucia Varga a mai fost prezentă astăzi în studioul Radio România Reşiţa în emisiunea „Ascultă cum te ascult”.

În această după-amiază, în calitate de preşedinte al organizaţiei liberale de femei din România, Lucia Varga va participa la Oţelu Roşu la o întâlnire cu membrele organizaţiei judeţene.

Vizita la Caransebeş

Primăria Caransebeş a găzduit, în această după-amiază, o întâlnire a membrilor Asociaţiei Forestierilor din România cu Lucia-Ana Varga, ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură. Cu această ocazie, s-au discutat problemele cu care se confruntă agenţii economici din domeniul exploatării şi prelucrării lemnului. A fost o discuţie productivă, spune Mihai Onescu, Preşedintele ASFOR din zona de Vest a ţării. Problemele ridicate s-au axat pe accesibilizarea fondului forestier sau preţul ridicat la licitaţiile de masă lemnoasă de către administratorii privaţi şi de stat.

Întâlnirea de astăzi cu forestierii a fost extrem de utilă, spune ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură. Lucia-Ana Varga ne-a precizat că a venit cu propuneri de modificări legislative privind codul silvic şi regulamentul de exploatare a masei lemnoase. După întâlnirea cu reprezentanţii Asociaţiei Forestierilor, Lucia-Ana Varga s-a deplasat în parcul de agrement Teiuş, unde, alături de primarul Marcel Vela, a plantat un platan.

Mai multe detalii despre vizita la Caransebeş, aflaţi din următorul reportaj, realizat de Cornelia Vlaicu:

Varga si Vela