[UPDATE] La staţiunea turistică Râuşor, va fi montată o antenă nouă

munte, semenic, schi iarna (3)

Problemele de comunicaţii telefonice din zona turistică Râuşor, în Masivul Retezaţ vor fi rezolvate de săptămâna viitoare prin montarea unui nou releu de retransmisie a semnalului GSM. Potrivit şefului Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, primele operaţiuni de pregătire a montajului la noul releu au început vineri, 16 ianuarie 2015 şi vor continua pe parcursul săptămânii viitoare.

Cazurile de intervenţie de urgenţă în zona turistică Râuşor, din Masivul Retezat,  vor fi anunţate la numărul unic 112 prin intermediul unei staţii mai vechi a Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara şi cu ajutorul unui telefon special, care funcţionează cu legătură directă prin satelit.

„În urma discuţiilor purtate cu operatorul de telefonie mobilă de către Consiliul Judeţean Hunedoara şi de noi, cei de la Salvamont, am fost asiguraţi că în cel mai scurt timp va începe montarea unei noi antene, performante, în zona Râuşor. Până atunci, este în curs de instalare o staţie de comunicaţii pentru a avea o legătură directă cu Dispeceratul 112. În plus, Consiliul Judeţean ne-a oferit un telefon satelitar, care va face mai uşoară convorbirile noastre cu dispeceratul integraţ dacă avem nevoie de suport pentru intervenţii, ambulanţă sau deszăpezire de drumuri”, a declarat pentru Agerpres, şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. Soluţia este una provizorie. Baza Salvamont şi pensiunile din staţiunea turistică Râuşor au rămas în prima zi a acestui an fără serviciile de telefonie şi internet, după ce singurul operator de telefonie mobilă din zonă a decuplat releul de retransmisie al semnalului GSM. (Alina Bradaci)

Foto: arhivă

De același autor

Related Articles