statie de epurare caransebes (2)

Municipiul Caransebeș va avea o stație de epurare nouă. Aceasta va fi ridicată lângă actualul amplasament. Investiția de 3,6 milioane de euro, face parte din proiectul cu finanțare europeană de aproape 140 de milioane de euro, pe care Consiliul Județean Caraș-Severin, prin Aquacaraș îl implementează în cele 8 orașe ale județului. Președintele Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde a precizat după prima vizită la Caransebeș că noua stație, care va avea o capacitate de aproape 30 000 m.c. pe oră, va fi suficientă pentru un număr maxim de 50.000 de locuitori.

Construcția noii stații de epurare începe cu o întârziere de un an și două luni, după ce licitația pentru desemnarea executantului lucrării a fost reluată de mai multe ori, din cauza contestațiilor reperate. În aceste condiții, s-a realizat un memorandum între Aquacaraș, beneficiarul proiectului și constructor, pentru ca lucrările să nu dureze mai mult de 21 de luni. Finanțarea europeană este asigurată în proporție de 82,6 %, la care se adaugă fonduri de la bugetul de stat, 10,16% și cofinanțare din partea Primăriei și Consiliului Local d0,94%.

„Colaborarea cu Aquacaraș a fost benefică pentru dezvoltarea infrastructurii municipiul Caransebeș, la rețele de apă, canalizare, uzină de apă reabilitată și stație de epurare nouă”, a menționat primarul Marcel Vela. „Sunt investiții pe care administrația publică locală nu ar fi putut să le suporte niciodată și dacă la început lumea a fost reticentă, acum începe să se culeagă roadele acestei investiții” a mai adăugat Vela.

(Cornelia Vlaicu)