START UP BANAT! Cărăşeni, pregătiţi-vă să deveniţi antreprenori!

319

Universitatea de Vest din Timişoara şi Agenţia pentru IMM, Atragere de Investiţii şi Promovarea Exportului din Timişoara, în calitate de partener, lansează Campania de promovare a proiectului START UP BANAT (POCU/82/3/7103886), proiect cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capitalul Uman 2014-2020, în localitatea Reşiţa, marţi, 8 mai, în sala de şedinţe a Palatului Administrativ, etajul 1, cu începere de la ora 13.00.

Obiectivul general al proiectului este sprijinirea antreprenoriatului şi a iniţiativelor antreprenoriale din mediul urban al regiunii Vest, pe o perioadă de 3 ani. Valoarea totală a proiectului este de 8.922.024,52 lei, din care 7.425.652,82 lei contribuţie UE şi 1.248.657,08 lei contribuţie naţională. Proiectul va fi implementat în Regiunea Vest, respectiv în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara până în 10 ianuarie 2012.

În ceea ce priveşte rezultatele, proiectul îşi propune minimum 72 de locuri de muncă. De asemenea, 300 de persoane vor beneficia de formare antreprenorială şi vor fi finanţate 36 de întreprinderi, cu sume de până la 40.000 de euro.

Proiectul abordează integrat înfiinţarea de noi afaceri, asigurând toate etapele necesare:
– informarea potenţialului antreprenor cu privire la oportunităţile oferite de cariera antreprenorială;
– formare în domeniu şi asistenţă în elaborarea planului de afaceri;
– selecţie a celor mai bune 36 de idei de afaceri în cadrul unei competiţii deschise publicului larg;
– subvenţionarea celor mai bune 36 de planuri de afaceri;
– asistenţă, consultanţă şi monitorizare a afacerii în cadrul centrului de sprijin pentru afaceri.

Detalii suplimentare privind grupul ţintă, condiţiile de eligibilitate şi etapele care trebuie parcurse pentru a intra în proiect pot fi găsite pe site-ul: https://startupbanat.projects.uvt.ro/

Proiect cofinanţat din Fondul Social Europeanprin Programul Operaţional Capitalul Uman 2014-2020.

Tot în cadrul acestei întâlniri vor fi prezentate si oportunităţile de finanţare ale partenerului Agenţia pentru IMM, Atragere de Investiţii şi Promovarea Exportului din Timişoara (AIMMAIPET), START UP NATION 2018, PROGRAMUL COMERŢ şi PROGRAMUL MICROINDUSTRIALIZARE.