Spitalul Victor Babeş din Timişoara se pregăteşte să-şi închidă porţile?

Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara este la un pas de a-şi închide porţile. Reprezentanţii unităţii medicale nu mai au bani pentru a plăti utilităţile şi angajaţii. La fel ca şi anul trecut, de vină pentru situaţia creată este Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care nu a acordat fonduri suficiente pentru câţi pacienţi sunt trataţi şi internaţi aici.

În plus, dacă problema nu va fi rezolvată, conducerea unităţii medicale a hotărât să refuze să mai investigheze pacienţii noi. Purtătorul de cuvânt al spitalului Virgil Musta explică:

Recunosc că s-a pus şi problema închiderii unităţii medicale, deoarece negocierea cu Casa Naţională de Sănătate deocamdată a eşuat, în sensul că bugetul care este propus pentru anul acesta, pentru finanţare este mai mic decât cel de anul trecut. În plus în ultimele luni a intervenit şi epidemia de rujeolă şi am avut cazuri nu doar din judeţul Timiş, ci şi din Arad şi Caraş-Severin, şi s-au cheltuit foarte mulţi bani cu aceşti bolnavi. Din acest motiv, conducerea spitalului a solicitat să vină Comisia de mediere de la nivelul Casei Naţionale, dar în cazul în care nu se ajunge la nicio concluzie, se pune în discuţie şi încetarea activităţii deoarece nu se semnează contractul şi nu avem buget pentru a funcţiona. Acum bolnavii rămân în spital, dar pacienţii noi care vor avea nevoie de internare sau investigaţii, vor fi refuzaţi din lipsă de fonduri. Aşa că tragem un semnal de alarmă, nu putem închide un spital care tratează pacienţii din toate judeţele din Banat, dacă se va ajunge acolo va fi haos, aşa că rugăm Casa să ne ajute”, a declarat pentru Radio România Reşiţa, purtătorul de cuvânt al spitalului Virgil Musta.

Dacă până acum spitalul primea 1.073.000 lei pe lună de la CJAS,  suma propusă din aprilie, timp de şapte luni, este de 999.000 lei pe lună.

Inspectorii primăriei Timişoara s-au deplasat astăzi la Spitalul Victor Babeş pentru a găsi o soluţie. Primăria a promis că va plăti în continuare toate utilităţile.

Sursă foto: Opinia Timisoarei

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles