Reprezentanţii Spitalului Victor Babeş din Timişoara sunt din nou în impas după ce au mai trecut printr-o problemă financiară acum câteva luni.

Pentru luna iulie mai au bani doar de salarii, dar mai au nevoie de fonduri şi pentru plata utilităţilor sau a furnizorilor. Nu îi au… Spitalul ar mai avea nevoie de aproximativ 300.000 de lei pentru plata frunizorilor şi a utilităţilor.

„Avem bani doar de salarii şi tichete, nu avem niciun leu pentru furnizori, de niciun fel, nici utilităţi. Sunt doar bani de salarii şi tichete, adică pentru data de 15 iulie, atunci când dăm salariile. Avem un pic peste 1.200.000 lei pentru salarii şi tichete pentru 340 de angajaţi. Cei de la CJAS Timiş au mutat banii din iunie către mai şi aprilie, ne-am acoperit serviciile medicale pentru aprilie şi mai, dar luna iulie este complet descoperită. Consider că în ceea ce priveşte lucrurile care nu-şi găsesc rezolvarea la nivelul Casei Judeţene trebuie să mergem mai departe, către forul următor. Noi nu semnăm actul adiţional, vrem rectificare şi suplimentare de fonduri, inclusiv pentru luna iunie”, spune Voichiţa Lăzureanu, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş Timişoara.

Doar pentru anul 2016 ar trebui în plus conform reprezentanţilor spitalului, 700.000 de lei. Pentru luna iunie – în jur de 300.000 de lei. Cei de la spital vor merge către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi vor ca în decurs de 10 zile să se întâlnească cu o comisie de mediere de la CNAS.

Sursă: Ziua de Vest

Daiana Roşca