Spitalul Municipal Lugoj, dotat cu aparate de ultimă generaţie

Spitalul Municipal Lugoj şi-a completat dotările cu aparate de ultimă generaţie, prin achiziţionarea a patru ecografe care au intrat în dotarea secţiilor de gastroenterologie, cardiologie, radiologie şi ginecologie.

Administraţia lugojeană a achiziţionat aparatura medicală în urma unei finanţări ministeriale în valoare de 2.500.000 de mii de lei la care, Ministerul Sănătăţii, a contribuit cu 90%, iar beneficiarul, Municipiul Lugoj, cu restul de 10%.

Conform documentaţiilor, ecograful pentru determinarea fibrozei hepatice, destinat secţiei de Gastroederoologie, este dotat cu cele mai avansate tehnologii de imagistică, acestea fiind integrate într-un hardware complet, ceea ce face ca utilizarea să ducă la rezultate de înaltă fidelitate.

Ecograful pentru secţia de Cardiologie se bazează pe un sistem de ultrasunete inovativ, care oferă performanţe de top în imagistică, iar cel pentru secţia de Ginecologie, este unul doppler color 3D-4D care se evidenţiază printr-o rezoluţie crescută.

În cadrul aceluiaşi program de finanţare, a fost adus la spitalul municipal şi un aparat RMN de 1,5 Tesla. Acesta este deja montat şi se află în procedură de autorizare urmând a fi utilizat începând din această lună.

În ultimii trei ani administraţia locală din Lugoj a asigurat spitalului investiţii de peste 10 milioane de euro în dotări şi aparatură medicală de ultimă generaţie.

Cele mai citite

Related Articles