Spitalul Municipal din Caransebeş a primit aparatură nouă, pentru a continua lupta cu SARS CoV-2

Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş a primit în aceste zile aparatură noua şi utilităţi medicale care vor deservi pacienţii internaţi în unitatea sanitară din municipiul de pe Timiş şi Sebeş.

Este vorba de 8 paturi speciale cu numeroase funcţii pentru secţia ATI, 5 tărgi şi 7 monitoare medicale destinate sectiei Pediatrie. Achiziţiile sunt finanţate din fonduri provenite de la Ministerul Sănătăţii în procent de 90% din valoarea acestora, restul fondurilor până la 100%, fiind asigurate de Primăria si Consiliul Local Caransebeş.

Ec. Valentina David, managerul interimar al Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebes precizează că, în baza finanţării provenite de la Ministerul Sănătăţii, respectiv a administratiei locale, Spitalul a mai achizitionat şi trebuie să primească, un videolaringoscop şi încă 35 de monitoare medicale, care vor fi împărţite sectiilor ATI, Cardiologie si CPU.

De asemenea, sunt aşteptate să sosească alte 5 ventilatoare pentru Sectia ATI, cat si aparatură pentru Compartimentul de Anatomie Patologica şi pentru Laborator.

Cele mai citite

Related Articles