Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa va putea efectua, în scurt timp, primele teste pentru COVID-19!

În această săptămână, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa va putea efectua primele teste pentru confirmarea cazurilor infectate cu noul coronavirus, teste care vor fi efectuate în incinta spitalului cu ajutorul unui aparat performant donat de Primăria Reşiţa.

Aparatul donat de primărie în urmă cu ceva timp, în valoare de aproximativ 260.000 de lei, nu a putut fi utilizat pentru că îi lipseau kiturile de testare. Din fericire, această problemă a fost rezolvată. Kiturile au ajuns în vamă şi în cursul zilei de astăzi, vor ajunge la cel mai important spital din Caraş-Severin. Detalii ne oferă primarul Ioan Popa.

Marfa care trebuia să ajungă în România a avut mari întârzieri din cauza presiunilor care există acolo, la locul de plecare…Ne-au ajuns măştile, cele 10 mii de măşti normale şi cele 1.000 cu protecţie maximă pentru cadrele medicale din spital şi încă nu ne-a ajuns coletul cu kiturile de testare. Din câte ştiu eu, este în vamă acum şi se fac schimb de documente între primăria Reşiţa şi declaratorul vamal. Eu sper ca astăzi să fie eliberată marfa ca să o putem aduce rapid la Spitalul Judeţean din Reşiţa, ca să se efectueze primele teste care confirmă prezenţa noului coronavirus”, ne-a declarat primarul Ioan Popa.

În plus, administraţia locală a intrat în posesia celor 10 mii de măşti medicale de protecţie, comandate în urmă cu ceva timp.

Am şi început distribuirea măştilor medicale. O parte vor ajunge la medicii de familie, am luat legătura cu medicii Popovici şi Tătaru am dirijat spre ei o parte din măşti. O altă parte va ajunge la personalul TUR, transport urban, şoferii de autobuze se expun într-un risc foarte mare şi au nevoie de măşti de protecţie”, a mai precizat edilul Reşiţei.

De același autor

Related Articles