Spitalul Judeţean din Reşiţa nu a abandonat proiectul de a transforma containerele din curte într-un ambulator de specialitate

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa nu a abandonat proiectul de a transforma containerele în care a funcţionat secţia UPU-SMURD într-un ambulator de specialitate. Unitatea medicală va achiziţiona containerele în rate iar lucrările pentru amenajarea acestora vor debuta anul viitor.

Managerul Mircea Călin Laza în dialog cu preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca.

Mircea Călin Laza: A rămas la 140 de mii negocierea cu posesorul containerelor, acesta vrea banii jos și ca atare am băgat o rată de 20 de mii de lei pe lună iar când ajunge această rată la îmbătrânire deci când plătim ultima rată ele vor trece în proprietatea spitalului.

Romeo Dunca:vorbim de containerele în care a fost UPU înainte, care sunt cu avizele la dosare, avize de la DSP și acolo vom face ambulatoriul spitalului.

Mircea Călin Laza: acolo voi încerca să aduc un soft de la București foarte ieftin, niște plasme ne mai costă, plasmă deasupra fiecărui uși, a fiecărui specialități omul să se poate programa pe net, la telefon și din vizita la medic. Medicul spune tataie trebuie să nu mai vedem peste două luni când dl. dr? Am loc marți la 10.00, am loc joi la 9.00 și vine atunci. Deci practic nu mai vin și stau la coadă, stau oameni bătrâni în picioare, sigur că imaginea noastră este una de neînchipuit așa vine omul cu zece minute înainte ia loc într-o sală de așteptare o să le mai pun și un televizor două că să iei 15 plasme nu cred că e o problemă”.

În noul ambulator fiecare medic, în funcţie de specialitate va putea acorda 28 de consultaţii pe zi, având la dispoziţie 15 minute pentru fiecare pacient în parte.

Cele mai citite

Related Articles