Spitalul Judeţean din Reşiţa funcţionează fără buget

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa nu are bani pentru utilităţi şi medicamente şi nici nu poate face angajări deoarece consilierii judeţeni nu au reuşit să aprobe bugetul din lipsă de cvorum. Aleşii PSD-Pro România şi PMP au părăsit şedinţa ieri, pe motiv că nu se respectă procedurile.

Problema trebuie urgent rezolvată deoarece o unitate medicală fără bani nu va putea funcţiona prea mult timp în acest ritm susţine managerul Mircea Călin Laza.

Pe noi cei care depindem de acest buget un pic ne afectează sperăm că totuși, în viitorul mult apropiat să avem buget, să putem să dăm drumul la absolut tot ceea ce ne-am propus pentru acest an și încă un lucru, să pot să primesc posturile pentru personalul mediu, pentru medici, posturi care sunt blocate din iunie.

Spun aici în fața tuturor că un spital fără buget nu cred că va putea funcționa foarte mult, e adevărat mergem pe unu pe doisprezece din execuția anului trecut însă și acest lucru nu se va putea întâmpla la nesfârșit sau încă două trei luni pentru că nu vom avea bani de execuție, facturile pe electricitate sunt pe noi ce s-a ținut de noi am făcut, am făcut serviciile, am luat banii de la Casă și am reușit să plătim salariile acum în 15 însă mai sunt de plătit utilități, medicamente, nu este uşor.”

Vă reamintim că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa se confruntă şi cu un deficit de personal şi are nevoie de 120 de posturi.

Cele mai citite

Related Articles