Spitalul din Reşiţa are nevoie de sprijinul Consiliului Judeţean pentru a suplimenta fondurile pentru medicamente

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa cere ajutorul Consiliului Judeţean pentru a suplimenta fondurile pentru medicamente. La unele molecule preţurile s-au triplat iar unitatea medicală are nevoie de sprijinul forului judeţean pentru ca pacienţii internaţi în spital să nu-şi mai achiziţioneze medicamente din propriul buzunar, ne-a transmis managerul spitalului, Mircea Călin Laza.

Noi am intervenit pe lângă Consiliul Judeţean şi chiar acum lucrăm la un act pentru a îi ruga şi pentru a înţelege situaţia.

Medicamentele s-au scumpit de trei ori chiar şi cele generice şi să putem achiziţiona astfel încât pacienţii noştri să poată fi trataţi cu medicamente din spital adică să nu vin aşa cum se mai uzitează cu ele în plasă.”

Problema este una naţională. Pentru unele afecţiuni preţurile medicamentelor s-au triplat, fapt care a contribuit la o epuizare rapidă a stocurilor din spitale şi la imposibilitatea asigurării medicamentelor de urgenţă.

La rândul lor, producătorii de medicamente au transmis că scumpirea s-a produs pe plan mondial, nu doar în România, din cauza inflaţiei şi a creşterii preţurilor la utilităţi, dar şi la materiile prime.

Cele mai citite

Related Articles