Spitalul din Lugoj are interzis la angajări

Conducerea spitalului a solicitat Primăriei Lugoj aprobarea scoaterii la concurs a trei posturi de portar și un post de muncitor, însă solicitarea a fost refuzată de către primarul municipiului.

În referatul întocmit de către spital se arată că, în momentul de față, au rămas patru portari la instituția medicală care nu mai pot asigura turele de serviciu. ”Doi dintre portari au încetat contractul de muncă, unul prin pensionare, unul prin demisie, iar cu cei rămași se reușește cu greu efectuarea planificării lunare în postul fix,asigurarea efectuării concediilor legale de odihnă și nu se mai efectuează rondul pe timpul nopții. Prin prisma celor prezentate, pentru buna desfășurare a activității serviciului de pază în spital și
asigurarea rondului pe timp de noapte este imperios necesar completarea cu personal
”, se arată în referatul întocmit de conducerea spitalului.

Tot aici este motivată și angajarea unui muncitor necalificat, care ar trebui să se ocupe de întreținerea parcului de 29.874 mp și a curții de 16.191 mp. Răspunsul Primăriei Lugoj a fost sec: “Nu se aprobă scoaterea la concurs a posturilor vacante”, însă primarul Francisc Boldea a declarat că decizia nu are nici o legătură cu situația conflictuală în care se află cu managerul Erwin Floroni.

Din fondul de salarii pe oraș, lipsesc 2 milioane de lei la asistenții personali pentru ultimele trei luni. Nu mai angajăm pe nimeni, niciunde, la nici o instituție ce aparține de Primăria Municipiului Lugoj, până nu rezolvăm problema. Acesta e motivul pentru care nu am aprobat angajările”, a spus Boldea.

Conducerea spitalului insistă însă pentru angajări, precizând că acestea completează și nu măresc schema de personal.