vizita spitalSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad se află într-un amplu proces de modernizare, în prezent intervenindu-se concomitent în mai multe secţii. Fondurile pentru modernizare provin atât din proiecte europene, cât şi din resursele proprii ale Consiliului Judeţean Arad.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a efectuat o vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi a urmărit stadiul lucrărilor de modernizare.

Secţia Ambulatoriu Integrat este un proiect ambiţios, cu o valoare de şapte milioane de euro, sumă care include modernizarea secţiei şi dotarea cu aparatură performantă. De asemenea, la Unitatea de Primire Urgenţe lucrările sunt avansate, atât la adulţi cât şi la pediatrie, întreaga secţie urmând să fie extinsă într-un spaţiu cu peste 400 de metri mai mare. De menţionat că modernizarea UPU este făcută integral din Banii Consiliului Judeţean. În plus, am vizitat şi secţia Radiologie, unde vom începe lucrările de modernizare. Şi aici va fi o secţie efectiv nouă, dotată inclusiv cu aparatură modernă, pentru că la Radiologie nu s-a mai făcut nimic de peste 30 de ani, adică de la înfiinţarea Spitalului”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean.

În ceea ce priveşte lucrările de modernizare unde funcţionează acum UPU, preşedintele a subliniat că în perioada respectivă accesul la Urgenţe va fi prin spate. „Va fi un mic disconfort, sperăm că pentru o perioadă cât mai scurtă, dar când vom finaliza întreaga secţie atunci vom vedea că a meritat tot efortul şi că vom avea o Unitatea de Primire Urgenţe performantă, cea mai modernă din vestul ţării”, a completat Nicolae Ioţcu.