Spitalele din Reşiţa si Caransebeş au limitat programul de vizită pentru aparţinători din cauza gripei

Declararea stării de alertă epidemiologică de gripă la nivel naţional cauzată de gripă a determinat spitalele din Resita si Caransebeş să limiteze programul de vizită.

La solicitarea Directiei Judetene de Sănătate Publică conducerea Spitalului Judeţean din Reşiţa a luat o serie e măsuri pentru limitarea infecţiilor cu gripă. În cadrul unităţii medicale se va face zilnic şi triajul epidemiologic al personalului sanitar. Toţi pacienţii cu simptomatologie respiratorie vor fi testaţi iar programul de vizită a fost si el limitat, după cum ne-a declarat managerul Mircea Călin Laza:

Printre măsuri enumerăm: purtarea echipamentului de protecție, asigurarea stocurilor de antivirale și cel mai important în acest moment adaptarea programului de vizită și anume comitetul director a stabilit ca și program de vizită pentru aparținători o oră pe zi, de luni până duminică între orele 12.00 și 13.00 pentru a evita infectarea cu gripă.”

Şi Spitalul Municipal din Caransebeş are din această săptămână un alt program de vizită, ne-a transmis managerul Adrian Dumbravă:

Şi noi am luat măsuri. Programul de vizită permis în cadrul spitalului nostru este între orele 15.00 şi 17.00, vizitele vor fi mai scurte în maxim 15 minute și totodată purtarea echipamentului de protecție este imperios necesară și o impunem tuturor cadrelor medicale, pacienților cât și aparținătorilor care intră în spital pentru a evita contaminarea cu virusul gripal.”

Cadrele medicale recomandă populaţiei să evite aglomeraţiile, să poarte pe cât posibil măştile de protecţie în mijloacele de transport în comun dar şi în spaţiile medicale, să-şi dezinfecteze mai des mâinile, să poarte haine corespunzătoare anotimpului rece şi să aibă o alimentaţie echilibrată. Totodată, se recomandă continuarea vaccinarii antigripale, mai ales pentru populaţia cu vârsta peste 65 de ani.

Cele mai citite

Related Articles