Soţul femeii decedate în luna februarie la spitalul din Caransebeş cere primarului să le interzică celor 4 medici să mai facă gărzi

Drama bărbatului a carui soţie a decedat în data de 20 februarie la Spitalul Municipal din Caransebeş, fără un diagnostic precis continuă!

Georgel Ilcu susţine că cei 4 medici: Borcean Gheorghe, Marinescu Dumitru, Hana Cătălin și Bâldea Aida, care au investigat pacienta şi au participat la intervenţia chirurgicală, nu au asigurare de malpraxis. În plus bărbatul susţine că nici Spitalul Municipal nu ar avea o astfel de poliţă încheiată cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Dumnealor de fapt nu au asigurare de malpraxis, au numai o simplă asigurare încheiată pentru dreptul de liberă practică, uitând să-şi plătească cota de malpraxis pentru serviciile pe care le fac în afara cabinetului medical, acolo unde s-au declarat ei. Ceea ce este mai grav, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate din Caraş-Severin a confirmat că Spitalul Municipal din Caransebeş nu are decât asigurare de servicii pentru cadrele medii şi nu are pentru medici. Asta înseamnă că medicii nu aveau voie să intre în nicio sală de operaţie şi nici nu puteau să facă manevre medicale, fără asigurarea de servicii, făcută pentru medici de Spitalul Municipal Caransebeş. Este acea asigurare renumită de 500 de mii de euro, obligatorie pentru cei care au săli de operaţie. Doar că la Caransebeş dacă se încheia o astfel de asigurare, blocurile operatorii trebuiau să fie dotate cu defibrilator şi o unitate de dializă, lucru care nu există şi nu a existat niciodată la Spitalul din Caransebeş. Aşa că vă spun că soţia mea nu a fost ucisă din culpă ci a fost omorâtă în mod calificat de 4 medici, care şi-au bătut joc de o viaţă de om pentru orgolii profesionale, în condiţiile în care puteau să o trimită la Timişoara aşa cum i-am rugat”, susţine Georgel Ilcu.

La polul opus, contactat telefonic preşedintele Casei Judeţene de Asigurari de Sănătate, Mirela Zeman susţine că spitalul Municipal din Caransebeş are o astfel de asigurare incheiată, astfel ca medicii pot face în continuare intervenţii chirurgicale. De aceiaşi părere este şi purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal din Caransebeş, Alin Simeria, care explică situaţia, în numele medicilor acuzaţi de Georgel Ilcu.

Referitor la asigurările de malpraxis putem preciza cu certitudine faptul că atât Spitalul Municipal din Caransebeş ca instituţie, cât şi  toţi medicii angajaţi ai unităţii medicale, au încheiate asigurări de malpraxis, valabile de la 1 ianuarie şi până în 31 decembrie 2017. Motiv pentru care confirmăm  că medicii unităţii noastre, sunt acreditaţi prin ordinul ministrului sănătăţii să efectueze atât intervenţii chirurgicale, cât şi alte tratamente medicale în funcţie de cerinţele cazului”, a precizat Alin Simeria.

Acest caz a fost dezbătut şi în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local. Primarul Felix Borcean susţine că este alături de Georgel Ilcu în ceea ce priveşte pierderea suferită, dar nu crede că medicii i-au omorât intenţionat soţia.

Omul a suferit o dramă este de înţeles reacţia pe care o are şi eu îi sunt alături, însă am discutat şi cu cei 4 medici şi sincer discuţiile pe care le-am avut cu aceştia mă fac să le dau dreptate şi acestora pentru că într-adevăr situaţia respectivă a fost una cu totul şi cu totul excepţională. Poţi să acuzi nişte medici de foarte multe lucruri dar că ar vrea să omoare pe cineva mi se pare exagerat”.  În plus edilul a ţinut să precizeze că nu e de competenţa sa să ia decizii în probleme medicale, dar chiar şi aşa o sa-i dea un răspuns cetăţeanului Georgel Ilcu.

În şedinţa ordinară a Consiliului Local, de ieri, Georgel Ilcu i-a cerut primarului să-i suspende pe cei 4 medici şi practic să le interzică să mai facă gărzi în cadrul unităţii medicale. Ilcu a mai cerut legislativului să ia act de această notificare, pentru că este  ultima oară când se mai prezintă în faţa consilierilor. De acum încolo, vor fi ordonanţele instanţei şi ale parchetului care vor vorbi în numele lui, precizează Georgel Ilcu.

În plus deşi a trecut o lună de zile bărbatul nu a primit încă rezultatul necropsiei. Acesta cere tuturor instiţuţilor abilitate să-l ajute şi nu va renunţa până nu i se va face dreptate.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles