[AUDIO] Sorin Frunzăverde nu mai este preşedinte al CJ Caraş-Severin

Mandatul de președinte al Consiliului Județean Caraş-Severin, deținut de Sorin Frunzăverde a încetat înainte de termen. Prefectul Florența Albu a semnat ordinul de încetare. Frunzăverde absentează de mai bine de șase luni de la ședințele Consiliului Județean din cauza unei boli grave, iar în astfel de situații, legea prevede ca mandatul să înceteze de drept.

Florenţa Albu a spus că nu a semnat acest ordin cu plăcere, dar trebuie să vegheze la respectarea legii în judeţ.

„S-a primit o adresă de la Consiliul Judeţean prin care am fost informaţi de starea CJ şi implicit despre faptul că preşedintele Forului este în concediul medical de anul trecut, din cauza unei boli grave certificate. Am solicitat documentele medicale şi am constat că situaţia redactată se confirmă. În conformitate cu art 69, alin 2A din legea 215 a adiministraţiei publice locale, mandatul acestuia încetează de drept. Prefectul trebuie să emită ordin de încetare şi am făcut acest lucru vineri”.

 

Florenta Albu 2

Sorin Frunzăverde poate contesta ordinul prefectului timp de 10 zile de la comunicare. Din surse neoficiale, dar apropiate lui Frunzăverde, am aflat că acesta va ataca ordinul prefectului la instanța de contencios administrativ.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles