Şoferii au fost în pericol pe DN 6

beat-la-volan

Un bărbat din comuna timişeană Brestovăţ este cercetat penal pentru furt, dar şi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost depistat pe DN 6, conducând un autoturism pe care l-a sustras de pe un teren agricol din Lucareţ. Şoferul de 41 de ani a picat examenul alcooltest aşa că, pe numele său a fost întocmit dosar penal cu două capete de acuzare. Maşina a fost înapoiată proprietarului.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, Ancuţa Morariu, explică cum s-au petrecut faptele: „aseară, în jurul orei 19.00, bărbatul, profitând de neatenţia proprietarului, ar fi sustras autoturismul care se afla parcat, fără să fie asigurat, în apropierea unui teren agricol. Întrucât cel în cauză emana vapori de alcool, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, autoturismul fiind predat persoanei păgubite”.
Poliţiştii continuă cercetările în dosarul penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,furt în scop de folosinţă” şi ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală” în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles