Societatea TUR Reşiţa pregăteşte viitorii vatmani la Timişoara

În paralel cu aducerea tramvaielor şi testarea lor pe liniile finalizate din oraş, Societatea de Transport Urban Reşiţa, formează şi viitori vatmani pentru ca aceştia să fie pregătiţi pentru noile vehicule de transport în comun, atunci când calea de rulare va fi recepţionată şi ele vor asigura mişcarea călătorilor între cartierele urbei, a precizat pentru Radio Reşiţa Dănuţ Jurubescu – şeful serviciului TUR din municipiul de pe Bârzava:

În momentul de față avem 17 vatmani, 12 au deja permis, iar 5 au terminat școala la sfârșitul lunii august urmând ca la jumătatea lunii septembrie să fie programați pentru examene. La întâi septembrie au început încă 5 din șoferii de autobuze școala de vatman la Timișoara; asta înseamnă că la sfârșitul lunii noiembrie vom avea 22 de vatmani. Ne vom îngriji astfel încât să fie suficienţi de bine pregătiţi în momentul în care vom opera cu aceste mijloace de transport“.

Dănuţ Jurubescu a mai subliniat că, la nivel de societate se fac eforturi pentru reconversia şoferilor de autobuz în vatmani, pentru a nu fi puşi în situaţia concedierii acestora atunci când nu se va mai circula cu autobuzele.

În momentul de faţă din exterior a fost angajată o singură persoană, 7 vatmani mai sunt din cei vechi, angajaţi ai societăţii şi 14 sunt şoferi de pe autobuze care urmează să fie pregătiţi în meseria de vatman, a mai precizat şeful Serviciului Societăţii de Transport Urban Reşiţa.

Sursa foto: Europa FM   

De același autor

Related Articles