Societatea TUR Reşiţa face demersuri să acopere, eficient, cu microbuze şi cartierele defavorizate din oraş

Cartierele Poiana Golului şi Dealul Mare din Reşiţa sunt cele mai defavorizate din punctul de vedere al transportului în comun al cetăţenilor şi asta pentru că sunt destul de greu accesibile, mai ales în sezonul rece al anului.

Potrivit şefului serviciului Transport Urban Reşiţa, Dănuţ Jurubescu, se fac eforturi pentru achiziţia de microbuze pentru fluidizarea traficului de călători şi în cele două zone ale urbei unde momentan acest serviciu este deficitar:

Acolo este o chestiune destul de complicată în sensul că autobuzul circulă în permanenţă aproape gol, iar la iarnă vom avea probleme să rulăm pe acolo pentru că microbuzele pe care le avem sunt atât de obosite, că abia mai circulă. E destul de greu. Intenția noastră, în viitorul apropiat, este ca aceste zone să fie totuşi acoperite, de aceea căutăm atât o sursă de finanțare cât și o sursă de achiziție pentru câteva microbuze de capacitate mai mică undeva la 20 de locuri cu care să ne putem deplasa mai ușor pentru că trebuie să ne pregătim să introducem transport public în toate aceste zone“.

Dănuţ Jurubescu a mai precizat că, în Reşiţa, mijloacele de transport în comun pe pneuri au menirea să aducă cetăţenii din cartierele arondate oraşului mai aproape de traseul tramvaiul, viitorul mijloc de transport în comun principal din urbe.

Sursa foto: TUR Resita

De același autor

Related Articles