Soarta funicularului rămâne incertă

funicular ResitaReşiţenii doresc ca municipalitatea să cumpere funicularul şi să-l transforme într-un obiectiv turistic. Aceasta este concluzia dezbaterii publice organizate de primăria Reşiţa. Peste 90% dintre cei 12.000 de cetăţeni care au răspuns la chestionarul lansat de administraţia locală sunt de părere că funicularul trebuie păstrat şi nu demolat. Dezbaterea a avut loc în contextul în care actualul proprietar doreşte să vândă funicularul şi anul trecut a făcut o ofertă pentru o sumă rezonabilă, 150.000 de euro. Asta după ce omul de afaceri a cumpărat obiectivul în 2010 de la TMK .
Consilierii locali trebuie să ia acum o hotărâre cu privire la achiziţionarea lui. Oricine va fi proprietarul, trebuie intervenit cât mai repede pentru siguranţa cetăţenilor care traversează zona în care este amplasat – a spus primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu.
Vă reamintim că în iunie 2014, o fetiţă de 6 ani a fost lovită în cap de o scândură căzută de pe funicularul care străbate zona centrală a oraşului. (Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles