Situaţia drumurilor: Circulaţie îngreunată la Anina din cauza alunecărilor de teren

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumurile naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă ca efect al manifestărilor meteo nefavorabile, nici ca urmare a vreunui eveniment rutier.

Totuşi, pe DN 58 (Anina) 79+300- CARASOVA (CS)-ANINA (CS), din cauza ploilor abundente s-a produs o alunecare de teren (taluz rambleu) si a trotuarului pietonal. Circulatia rutiera si pietonala este ingreunata pe 1/2 din cale, pe o lungime de 20 m pana in cursul zilei de 26.12.2019.

Tot odată reamintim că a fost închis și tronsonul Rânca (kilometrul 34+800, județul Gorj) – Obârșia Lotrului (kilometrul 59+800, județul Vâlcea) al DN67C (Transalpina).

Circulația rutieră rămâne închisă pe DN7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, județul Argeș) până la kilometrul 130+800 de metri (Cabana Bâlea Cascadă, județul Sibiu), în conformitate cu regulamentul de funcţionare a drumului naţional şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment.

Se recomandă auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigurare şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare și să crească distanţa de siguranţă între vehicule. În plus, conducătorii auto trebuie să verifice înainte de a porni la drum ca autovehiculele să aibă în funcțiune sistemele de dezaburire, care să le asigure o bună vizibilitate.

Pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

1 COMENTARIU

  1. Mizeria, si lipsa investitziilor timp de 30 de ani isi arata coltzii !Niciun vinovat trimis la puscarie !

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles