Liviu Pop

Sindicaliştii din Caraş-Severin s-au întâlnit astăzi cu ministrul pentru dialog social, Liviu Pop. Acesta a venit la Reşiţa la invitaţia prefectului Nicolae Miu Ciobanu şi la solicitarea liderilor de sindicat. Reprezentantul guvernului a participat la şedinţa lunară de dialog social, organizată la Prefectura Caraş-Severin şi a aflat astfel, problemele sociale cu care se confruntă membrii sindicatelor. Referindu-se la situaţia dificilă de la Universitatea Eftimie Murgu, reprezentantul Guvernului a spus că, în opinia sa, singura şansă de salvare a instituţiei de învăţământ superior este fuziunea cu Universitatea de Vest din Timişoara.

Ministrul pentru dialog social a discutat şi cu liderii de sindicat din UCM Reşiţa pe care i-a anunţat că din uzină nu va mai pleca niciun angajat în următorul an. Şi asta pentru că societatea a semnat un contract de 12 de milioane de euro şi are un front de lucru mai mare decât poate acoperi personalul.

La şedinţă au fost prezenţi şi 4 parlamentari cărăşeni: deputaţii Ion Mocioalcă şi Ioan Benga şi senatorii Aurel Duruţ şi Ioan Simion Purec.

(Sebastian Dragomir)