stampila pentru a vota

Cetăţenii din Uniunea Europeană cu domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României pot vota candidaţii români la europarlamentare dacă doresc acest lucru. Ei sunt obligaţi să se înscrie pe liste electorale speciale şi o mai pot face până cel târziu pe 25 martie.

Potrivit Programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, adoptat prin HG nr.80 din 12 februarie 2014, cu 60 de zile înainte de data alegerilor ei pot face cereri de înscriere pe listele electorale speciale. Aceste documente se depun în scris la primarul localităţii de domiciliu sau reşedinţă, însoţite de un act de identitate valabil.

La sfârşitul lunii trecute, în evidenţa Serviciului pentru Imigrări Caraş–Severin figurau peste o mie de cetăţeni străini. 658 dintre aceştia vin din ţări ale Uniunii Europene. Vorbim despre 138 de germani, 115 bulgari, 99 de italieni, 81 de austrieci şi aşa mai departe. Aceştia, fie au venit cu afaceri în Banatul de Munte, fie şi-au întemeiat familii aici. Cum era de aşteptat, cei mai mulţi au reşedinţa sau domiciliul în apropierea celor două municipii, Reşiţa şi Caransebeş. (Sebastian Dragomir)

foto: bibliotecaru.blog.com