retinut cu catuseUn bărbat din Petroşani, care a furat bani, acte şi diverse obiecte din sediile unor instituţii publice din localitate, inclusiv dintr-un birou al Primăriei, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, el fiind acuzat de furt calificat. Individul a fost reţinut de poliţişti după ce a intrat într-un birou al unei şcoli din Petroşani şi, profitând de faptul că acesta era gol, a furat un portofel din geanta unei femei.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că suspectul a mai comis un furt prin acelaşi mod de operare, în luna septembrie 2013, când a intrat într-un birou din Primăria Municipiului Petroşani, profitând că uşa era între-deschisă. De pe o masă a luat trei telefoane mobile, un portofel cu bani şi mai multe acte, inclusiv un card bancar, prejudiciul fiind calculat la 3.500 de lei.

„Suspectul şi-a recunoscut fapta, afirmând totodată că telefoanele mobile au fost vândute unor clienţi de ocazie de pe raza municipiului Arad”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, subcomisar Bogdan Niţu.

Din bunurile furate până acum de bărbatul de 36 de ani, poliţiştii au reuşit să recupereze portofelul femeii păgubite în şcoală, împreună cu actele şi cardul bancar al unei funcţionare din Primăria Petroşani.

Cercetările în acest dosar continuă cu suspectul în stare de arest preventiv.